Actualitate

VIDEO/ Un bărbat a fost reținut pentru că a amenințat și înjurat polițiștii. Ce riscă acesta?

Incidentul s-a produs în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 02:30, în orașul Comrat, scrie sinteza.org.

Șoferul unui Fiat a fost somat să oprească mașina, deoarece se deplasa cu viteză, însă acesta și-a continuat drumul. La scurt timp, conducătorul automobilului a abandonat mașina descuiată în fața unei case. Deoarece era necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției, polițiștii au recurs la ridicarea mașinii.

La un moment dat, din gospodărie a ieșit un bărbat care, avea asupra sa o armă de vânătoare. Polițiștii l-au convins să lase arma jos pentru a nu săvârși o tragedie. Astfel, arma a fost ridicată, aceasta fiind deținută ilegal. 

Totuși, bărbatul fiind indignat că îi ridică mașina, a amenințat și a înjurat polițiștii. La fața locului a fost solicitată grupa operativă a  Inspectoratului de Poliție Comrat.

Bărbatul de 36 de ani este documentat în baza art. 349 Cod penal al RM.

„Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească”, dar și pentru „nestoparea mașinii la indicațiile poliției”.

Pentru acțiunile sale, șoferul riscă amendă de până la 67.500 de lei sau  muncă nenumărată în folosul comunității de până la 180 de ore, sau  închisoarea de până la 2 ani.

Inspectoratul General al Poliției recomandă tuturor conducătorilor/proprietarilor/posesorilor mijloacelor de transport să manifeste o atitudine responsabilă și reiterează despre necesitatea respectării cerințelor Regulamentului circulației rutiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *