CSI / Rusia

VIDEO/ Un comandat rus, lăudat de televiziunele de la Moscova pentru „curajul” său, și-a abandonat vehicul de luptă în Ucraina. Ucrainenii l-au deschis cu toporișca

Un comandant rus lăudat de televiziunile rusești pentru „curajul” său, și-a abandonat vehiculul de luptă în Ucraina, acesta fiind descoperit și „despachetat” de apărătorii ucraineni.

Soldații Kievului au înregistrat momentul spargerii ușii vehiculului blindat de tip BMP-3 cu o toporișcă, prezentând ce au găsit în interiorul acestuia, printre obiecte numărându-se un caiet roșu cu însemnările de război ale căpitanului rus, Dmitri Furdui.

Vehiculul a fost găsit abandonat în apropierea râului Doneț unde forțele armate ruse au suferit una dintre cele mai zdrobitoare înfrângeri ale lor de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie, malurile râului devenind un veritabil „cimitir de tancuri” și alte vehicule blindate după mai multe tentative eșuate de traversare.

În îregistrarea video integrală a „despachetării” vehiculului blindat a fost plasată pe canalul său de Youtube de jurnalistul ucrainean Iurie Butusov.

Comandantul rus a fost lăudat pentru lupta împotriva „naziștilor” ucraineni

Jurnalistul Marko Kutov de la Radio Europa Liberă a descoperit că Furdui, comandantul celei de-a 8-a companii a Brigăzii 35 de Infanterie Motorizată, a fost lăudat pe 6 mai de către televiziunile rusești pentru eroismul și curajul său în lupta împotriva „naziștilor” din Ucraina.

Televiziunile de la Moscova au relatat că „alături de compania motorizată care i-a fost încredințată, el a luptat împotriva naționaliștilor ucraineni care au ocupat una dintre așezări”.

Butusov, unul dintre jurnaliștii de război ai Ucrainei, a relatat că soldații ucraineni au găsit vehiculul abandonat în apropierea râului Doneț pe 12 mai. El a fost cel mai probabil abandonat după tentativele de traversare a râului ce au avut loc între 7 și 10 mai.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *