Actualitate

VIDEO/ Un consilier socialist din Soroca a rupt un semafor și a fugit: „Eu doar eram alături, iar el a venit peste mine”

„Un șofer a provocat un accident pe o stradă din Soroca și a fugit de la fața locului. Accidentul s-a produs astăzi, 14 decembrie, în jurul orei 12:20 la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Decebal din municipiul Soroca. Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit că un automobil a intrat într-un semafor pe care l-a dat jos și a fugit de la fața locului. Pe cazul dat a fost pornită o procedură contravențională întru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar polițiștii întreprind toate măsurile pentru a identifica șoferul care a părăsit locul accidentului rutier. Pentru comiterea accidentului șoferul riscă 6 puncte de penalizare și 1.500 lei amendă, iar pentru faptul că a părăsit locul accidentului rutier riscă privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani sau amendă până la 2500 lei” informează Inspectoratul de Poliție Soroca, pe pagina sa de Facebook.

Petru Cebotarean, consilier raional din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și fost polițist, pune vina pe semafor, cică ar fi fost putred și trebuia schimbat de autoritățile publice locale.

„Nu am accidentat semaforul, eu doar eram alături, iar el a venit peste mine. Eu nici nu l-am observat, m-am oprit atunci când am văzut că mai era să vină pe parbrizul mașinii. A atins doar bumper-ul și a aninat o oglindă. Eu singur nu am înțeles ce a fost și de ce a căzut semaforul. Eu nu am pălit în semafor căci practic stăteam pe loc. Am sunat la viceprimarul Valeriu Ghimpu și i-am spus că semaforul nu era prins bine, a zis că va trimite pe cineva la fața locului. Am analizat baza sa și era doar un centimetru în pământ, posibil că a putrezit. Nu am sunat și nu am așteptat poliția fiindcă nu a fost nimic grav. Poate era corect să anunț poliția, dar nu m-am gândit la asta” a declarat acesta.

„Nu am accidentat semaforul, eu doar eram alături, iar el a venit peste mine. Eu nici nu l-am observat, m-am oprit atunci când am văzut că mai era să vină pe parbrizul mașinii. A atins doar bumper-ul și a aninat o oglindă. Eu singur nu am înțeles ce a fost și de ce a căzut semaforul” a spus Petru Cebotaru.

Primăria Soroca asigură ca toate semafoarele din municipiu, sunt în stare bună și că dispozitivul de semnalizare nu putea cădea așa, pur și simplu.

„Semafoarele au fost verificate în această vară, toate sunt în regulă. Specialiștii primăriei au cercetat semaforul căzut, nu au detectat urme de rugină, în schimb are semne de lovitură. Dacă persoana consideră că semaforul a căzut peste el, trebuia să stea și să aștepte sosirea poliției ca să verifice declarațiile sale”, a informat Steliana Solovei, șefa serviciului de presă al primăriei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *