CSI / RusiaRăzboi

VIDEO/ Un corespondent de război rus propune ca Moscova să recunoască masacrele comise de ruși în Ucraina: „Da, așa suntem noi! Temeți-vă de noi, băieți. Vreți să vedeți și mai mult”

La televiziunea Russia Today, în direct, un corespondent de război rus a sugerat ca Moscova să admită masacrele comise împotriva populației ucrainene pentru a-i face pe europeni să se teamă de ruși.

Această discuție are loc în timpul emisiunii „Rusia frumoasă” este deschisă de prezentatorul TV Anatoli Kuzicev, acesta afirmând că masacrele comise de armata rusă la Bucea sunt un „film” cu mult sânge pe ecran.

Conversația are loc în contextul în care noile atrocități descoperite de ucraineni la Izium după retragerea haotică a forțelor rusești din regiunea Harkov au fost din nou catalogate ca fiind „false” de către Kremlin, poziția oficială adoptată și în cazul crimelor descoperite la Bucha la începutul lunii aprilie, transmite Hotnews.

„Eu înțeleg că toate acestea sunt mizerii, porcării, deșeuri intelectuale și culturale dar mă gândesc cu groază că ele vor impresiona și că va exista un consens total asupra Bucha. Cum naiba putem să trecem peste Bucha? Ce trebuie să facem să câștigăm”, întreabă Kuzicev.

Acesta este momentul în care intervine corespondentul de război, Vladen Tatarskî, acesta afirmând că „trebuie să folosim forța inamicului împotriva sa”.

„Un german care se uită la Bucea, văzând ecranul plin de sânge, va avea memoria genetică declanșată”, afirmă Tatarskî, întrerupt de o glumă a prezentatoarei Oksana Boiko care subliniază că „un german s-ar putea uita [la TV] doar dacă încă are electricitate”, o referință la criza energetică europeană cauzată de războiul declanșat de Rusia pe 24 februarie 2022.

Masacrele rusești ar trebui să bage frica în germani

Corespondentul de război rus încă își continuă „explicațiile”, afirmând că germanul care vede crimele comise de ruși la Bucea „își va aminti de poveștile pe care i le-a spus bunicul său” o referință probabil la numeroasele crime și violuri comise de armata sovietică în teritoriile ocupate în al Doilea Război Mondial.

„Ar trebui să adăugăm acestora și să spunem ”Da, așa suntem noi! Temeți-vă de noi, băieți! Vreți să ne vedeți în felul ăsta? Vreți să vedeți și mai mult? Vă arătăm și mai mult!””.

„Lăsați-i să le fie frică de noi”, subliniază Vladen Tatarskî.

În ultimele luni, alături de Marea Britanie, Germania a fost una dintre țintele predilecte ale atacurilor de la televiziunile rusești, propagandiștii Kremlinului fiind deranjați de suspendarea autorizării gazoductului Nord Stream 2 și decizia guvernului condus de Olaf Scholz de a furniza arme Ucrainei, chiar dacă nu și unele din echipamentele grele solicitate de Kiev.

În una dintre emisiunile sale din luna iunie propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov a sugerat inclusiv invadarea Germaniei de către ruși într-un acces de furie provocat de o înregistrare video cu ministrul german al Culturii.

Într-un alt moment șocant ce a avut loc luna trecută, Soloviov l-a comparat pe cancelarul german Olaf Scholz cu Adolf Hitler, despre care a spus că este modelul și idolul său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *