Externe

VIDEO. Un nou moment halucinant la televiziunele rusești: Ucraina are o bombă nucleară și se pregătește să o detoneze

Un nou moment halucinant a avut loc la televiziunile rusești. În cadrul unei emisiuni, Ucraina este acuzată că are „deja” o bombă nucleară pe care se pregătește să o detoneze pentru a justifica intrarea SUA în război.

„Există deja o încărcătură termonucleară în Nikolaev care va fi desemnată pentru a fi folosită într-o provocare”, afirmă unul dintre invitații în emisiunea „Locul de întâlnire” de la televiziunea NTV, transmite Hotnews.

Deși mai puțin cunoscută comparativ cu Rossiya-1 sau Pervîi Kanal, NTV este una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia, fiind deținută de Gazprom Media, divizia de mass-media a gigantului energetic rusesc.

Vă amintim că mai devreme în cursul lunii octombrie NTV a difuzat imagini video șocante cu civili ucraineni terorizați și trupuri neînsuflețite aruncate într-o groapă comună într-un mini-reportaj difuzat ca introducere tocmai pentru emisiunea „Locul de întâlnire” care este prezentată sub forma unei „dezbateri”.

„Se poate presupune că explozia acelei încărcături în contextul afirmațiilor constante ale NATO și SUA în ajunul acelei ofensive sau în timpul acelei ofensive [din Herson], pentru a putea spune că deoarece Rusia suferă înfrângeri, ea a efectuat o lovitură împotriva forțelor ucrainene care se va sfârși cu zeci de mii de civili morți”, continuă invitatul în platou.

„Acest lucru va permite SUA să justifice atacurile pe scară largă asupra teritoriului, asupra trupelor noastre din acele regiuni și asupra teritoriului rusesc. Altfel spus, pentru a justifica practic intrarea în război a SUA împotriva Rusiei”, susține acesta.

Amenințări nucleare ale Rusiei

Televiziunile rusești au vânturat constant perspectiva folosirii armelor nucleare de către Moscova de la declanșarea „operațiunii militare speciale” în data de 24 februarie, acestea escaladând periculos retorica nucleară periculos înspre sfârșitul lunii februarie.

Vladimir Putin a amenințat la rândul său de mai multe ori în ultima luni că nu va ezita să folosească arsenalul nuclear pe care îl are la dispoziție pentru a apăra „teritoriul Rusiei”, amenințări repetate fiind făcute în acest sens și de Dmitri Medvedev, fostul președinte și premier al Rusiei care în prezent ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării.

Însă aceasta pare a fi prima dată când la televiziunile rusești se afirmă că Ucraina ar fi în posesia unei arme nucleare, o afirmație halucinantă ținând cont că Kievul a renunțat la arsenalul său nuclear, al treilea ca mărime din lume, imediat după destrămarea Uniunii Sovietice.

De altfel, propaganda rusească pare să fi intrat în vrie în ultima săptămână, după cum a arătat și mesajul video delirant distribuit marți de Kirill Stremousov, în contextul în care Moscova se pregătește pentru un nou eșec pe front, de data aceasta în Herson.

Președintele Vladimir Putin a declarat aici legea marțială miercuri, la fel ca și în celelalte teritorii ucrainene pe care le-a anexat la sfârșitul lui septembrie. Însă un al doilea decret publicat miercuri de Kremlin arată că Putin a introdus de facto legea marțială în întreaga Rusie, lăsând însă la latitudinea autorităților locale implementarea sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *