CSI / RusiaInternațional

VIDEO. Putin a decretat legea marțială în cele patru regiuni ucrainene anexate

Miercuri, președintele Rusiei a anunțat decretarea legii marțiale în cele 4 regiuni ale Ucrainei pe care Rusia pretinde că le-a anexat – Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, relatează Reuters și Hotnews.

Max Seddon, șeful redacției din Moscova a publcației Financial Times, afirmă că Putin a prezentat acest lucru ca o „tehnicalitate” și că legea marțială exista deja de facto în aceste regiuni.

Seddon afirmă însă că acest lucru reprezintă un răspuns clar la ultimele eșecuri înregistrate de forțele rusești pe front în fața ofensivelor Kievului.

Anunțul lui Putin vine după ce mai devreme în cursul zilei de miercuri televiziunile rusești au relatat că autoritățile au început evacuarea civililor din teritoriile ocupate de Moscova în regiunea Herson din sudul Ucrainei.

Menționăm că Vladimir Saldo, șeful administrației regionale de ocupație instalate de ruși în Herson, a declarat miercuri că autoritățile intenționează să evacueze aproximativ 50-60.000 de persoane în următoarele șase zile, pe fondul escaladării presiunii cauzate de o ofensiva ucraineană din această regiune.

Încă de săptămâna trecută, Saldo ceruse Moscovei să organizeze evacuarea civilor din regiunea pe care o conduce, afirmând că aceștia nu sunt în siguranță din cauza loviturilor armatei ucrainene.

„Luaţi-vă copiii şi plecaţi”, i-a îndemnat el pe locuitori într-o declaraţie difuzată pe reţelele sociale.

Miercuri seara, generalul Serghei Surovikin, comandantul suprem al forțelor de invazie rusești, anunțase că Rusia va începe evacuarea civililor din această regiune din sudul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *