CSI / Rusia

„Vă asigur că toți își vor băga coada între picioare”. Propagandiștii ruși cer reluarea testelor nucleare și discută despre lovituri nucleare preventive -VIDEO

Propagandiști și politicieni ruși cer reluarea testelor nucleare și promovează ideea unor lovituri nucleare preventive. Imaginile, distribuite de editorialista de la Daily Beast Julia Davis, îl arată pe propagandistul favorit al Kremlinului, Vladimir Soloviov și pe invitații săi împărtășindu-și sprijinul pentru testele nucleare, potrivit Sky News. Aceștia sunt contraziși de un singur invitat, care subliniază că „utilizarea armelor nucleare este imposibilă”.

Astfel, în timpul discuției, un oficial din Duma de Stat a declarat că, deși nu este „cel mai mare specialist” în teste nucleare, este „mai mult decât sigur” că acestea ar putea fi reluate „destul de repede”.

„Domeniul în care avem o paritate evidentă este cel al focoaselor nucleare. Și facem o greșeală imensă dacă nu îmbunătățim acest domeniu. Ar trebui să fie perfecționată cu lucruri noi dezvoltate și ar trebui să o punem în valoare și să nu ne fie frică de ea.

Dacă încercați altceva, câini, vă vom lovi în cap cu un baston nuclear”, a declarat Soloviov.

Acesta a mai spus că este „plictisitor” să vorbești despre linii roșii.

„O singură lovitură împotriva Franței și totul se termină. Vă asigur că toți își vor băga coada între picioare. Nimeni nu va dori să intervină”, a adăugat el.

În altă ordine de idei, un alt participant a declarat că a discutat subiectul cu doi oameni de știință din domeniul nuclear și că aceștia au sugerat că „acum este momentul” să vorbim despre armele nucleare, relatează sursa citată.

Cu toate acestea, un alt invitat, expertul militar Evgheni Bujinski, nu a fost de acord cu ideile din platou, afirmând că „utilizarea armelor nucleare este imposibilă”.

„Atunci ce rost are să le avem?”, l-a întrebat Soloviov.

„Este un instrument politic de descurajare”, a răspuns el.

Soloviov a mai adăugat: „Când există o amenințare la adresa existenței Rusiei ca națiune, așa cum este descrisă în doctrina noastră, atunci sunt sigur că vom folosi arme nucleare”.

„Până atunci, cred că toate aceste conversații sunt inutile”.

Soloviov s-a întrebat, în acest context: „Deci Polonia și România sunt ținte acceptabile pentru că nu au arme nucleare? De asemenea, Finlanda este o țintă acceptabilă pentru că nu este membru NATO și nu are arme nucleare? Și Ucraina este de asemenea o țintă acceptabilă pentru că nu este în NATO și nu are arme nucleare?”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *