Actualitate

VIDEO/ Veteranii protestează în fața Guvernului: „Cerem să fim primiți în audiență la prim-ministra Natalia Gavrilița”

Aceștia au venit cu un demers, semnat de mai mulți veterani, pe care l-au depus la Cancelaria de Stat. Printre cei adunați în fața executivului este și un membru al Platformei „DA”, vicepreședintele Consiliului raional Ialoveni, Andrei Eremia. Eremia este și cel care a transmis manifestația live pe Facebook, transmite realitatea.md.

„Cerem reformarea Biroului pentru relații cu veteranii, demiterea șefului Biroului, Nicolae Gîrbu, numirea unui alt șef la conducerea biroului și cerem să fim primiți în audiență la prim-ministra Natalia Gavrilița. Am înțeles că dumneai nu este la Guvern, așa că cerem să fim primiți de oricare alt reprezentant al Cancelariei sau ministru”, a menționat unul dintre veterani.

După ce au depus demersul la Cancelarie, veteranii au plecat acasă și au precizat că vor aștepta vești de la Guvern și prim-ministră.

Biroul pentru relații cu veteranii a fost creat în toamna anului 2020 de Guvernul Chicu. Atunci, reprezentanții de la Guvern au precizat că, în urma concursului la care au participat mai mulți reprezentanți ai veteranilor, dar și specialiști în domeniul protecției sociale, au fost angajați 3 din cei 5 funcționari ai Biroului pentru relații cu veteranii, inclusiv șeful Nicolae Gîrbu.

Biroul are menirea să asigure comunicarea eficientă dintre organizațiile obștești ale veteranilor și Guvern întru soluționarea problemelor cu care acestea se confruntă. În cadrul structurii activează 3 persoane, altele două urmează a fi selectate în urma unui concurs organizat de Cancelaria de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *