Actualitate

VIDEO/ Voronin, despre Maia Sandu: „Pentru ce naiba i-a trebuit să meargă și să se așeze la masa de discuții a Platformei Crimeea?”

„Am văzut problema gazelor, cine și cum o soluționează, la ce nivel neprofesionist. Am văzut o absolută nepregătire a așa-zisului președinte. Repet, pentru ce naiba i-a trebuit să meargă și să se așeze la masa de discuții a Platformei Crimeea? De asta acum plătim câte 800 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaz”, a declarat Voronin.

„Trebuie să știi cum să te comporți. De ce Ungaria plătește 250 dolari, iar noi 800? De ce pe alte întrebări sunt asemenea prețuri, practic o explozie? Cum poate omul să-și plătească factura la gaz când îi vin 3000 sau 4000, iar pensia lui e de doar 3.000. Pe ce bani să mai trăiască? Din start am observat acest neprofesionalism și incompetență, snobism. Nu se poate așa”, a mai adăugat acesta.

În august 2021, președinta Maia Sandu a participat la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev. La eveniment și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE.

Maia Sandu a ținut și un discurs la evenimentul de inaugurare. Partidul Socialiștilor din Moldova se arăta atunci nemulțumit de participarea președintei Maia Sandu, la evenimentul „Platforma Crimeea”.

Socialiștii spuneau că prin acest pas, „șefa statului subminează procesul de restabilire a încrederii dintre Rusia și Moldova”. Ulterior, președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu, după mai multe critici privind participarea la Platforma Crimeea, de la Kiev, ce a nemulțumit Rusia.

„Mă conduc doar de interesul cetățenilor RM”, a spus Sandu.

În noiembrie 2021, Maia Sandu nega acuzațiile că Platforma Crimeea a complicat discuțiile pe gaz: „Cei care spun asta au văzut cine a participat la Platforma Crimeea? Au văzut și alți președinți acolo, care și-au semnat contractele fără nicio problemă?”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *