Actualitate

Viktor Orban e în extaz după ce a bătut palma cu liderul extremei dreapta din Spania: Am discutat despre alegeri

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, la Buenos Aires, pentru pregătirea alegerilor europene de anul viitor, transmite EFE.

”Am avut o discuţie grozavă cu @Santi_ABASCAL despre pregătirea alegerilor europene de anul viitor. Vânturile schimbării sunt puternice în Europa! Viva @vox_es!” (Trăiască Vox! – n.r.), a scris Orban pe contul său de socializare X.

Alegerile europene, care vor avea loc în iunie 2024, se organizează o dată la cinci ani în cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE), pentru ca alegătorii să-şi desemneze reprezentanţii în Parlamentul European, singura instituţie aleasă democratic a blocului comunitar.

Liderul ultraconservator al Ungariei şi liderul spaniol de extrema dreaptă vizitează Buenos Aires pentru a participa duminică la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al Argentinei, Javier Milei, care este şi liderul coaliţiei La Libertad Avanza, descrisă de EFE drept de extremă dreapta.

Anterior, Orban a avut o întrevedere şi cu fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro (2019-2023), cu care şi-a arătat afinitatea, notează EFE, în timp ce Abascal a avut o “întâlnire agreabilă” cu Milei.

La reuniunea dintre Orban şi Bolsonaro a fost prezent şi unul dintre fiii fostului preşedinte brazilian, deputatul Eduardo Bolsonaro, care, pe contul său de pe platforma X, l-a descris pe premierul ungar drept “liderul conservator iubit în America Latină pentru că reprezintă vocea libertăţii în întreaga lume”.

La rândul său, Orban a comentat sâmbătă tot pe X că a avut “plăcerea” să se întâlnească cu “bunul prieten” Bolsonaro şi a salutat faptul că “dreapta creşte nu doar în Europa, ci în întreaga lume!”

Ceremonia de învestitură a lui Milei reuneşte la Buenos Aires lideri mondiali de extremă dreapta şi cu idei libertariene care văd în liderul argentinian începutul unui val global în regiune şi alte părţi ale lumii, comentează EFE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Zi bai orbanica ca tu esti pe linia lui horty ,nu te mai ascunde !
    Dar iti reamintesc de anul 1919 ,cand la buda Pesta niste opinci au fost legate de statuia libertatii din centru !
    Vrei sa mai repetam scena ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *