Actualitate

Vitali Kliciko prezintă numărul victimelor din Kiev: „Așa ceva nu vom uita și nu vom ierta”

Fostul mare boxer Vitali Kliciko i-a rugat pe Boris Johnson și pe Joe Biden să ajute Ucraina cu mai multe arme, potrivit presei din Marea Britanie.

Fostul campion la categoria grea în box spune că nu mai puțin de 81 de civili au fost uciși în Kiev de atacurile rușilor. Vitali Kliciko nu poate ierta faptul că atacatorii din țara vecină au omorât copii în Ucraina.

„Kiev se află sub atacurile cu rachete. Până în ziua de azi, 29 martie, aproape 90 de clădiri de birouri și 10 locuințe au fost făcute praf. Rachetele rusești au bombardat și 12 școli și șase grădinițe. 81 de civili, între care patru copii, au murit, de la începutul invaziei rusești în Kiev. 337 de oameni, între care 18 copii, au fost răniți. Așa ceva nu vom uita și nu vom ierta!”, a declarat Kliciko, potrivitwiadomosci.wp.pl.

Legendarul boxer american Mike Tyson (55 de ani) le-a transmis un mesaj de susținere foștilor pugiliști Vitali și Vladimir Kliciko, implicați activ în apărarea Ucrainei, după invazia Rusiei.

Vladimir Kliciko (46 de ani), fost campion mondial la categoria grea, s-a înrolat în armata Ucrainei și contribuie la apărarea capitalei Kiev.

Vitali Kliciko (50 de ani) este primarul Kievului din 2014. A fost multiplu campion mondial la categoria grea. Și-a apărat titlul WBC de 12 ori.

„Îi cunosc foarte bine pe frații Klitschko, dar n-am vorbit cu ei în ultima vreme. O luptă caritabilă cu Vladimir Kliciko? Cred că avem nevoie de mai mult decât o luptă. Această situație trebuie tratată foarte serios. Acum, ei fac cea mai importantă muncă. Sunt în linia întâi. Nu există ceva mai caritabil decât atât. Istoria Ucrainei demonstrează că ucrainenii sunt oameni puternici, care au trebuit să-i gestionez pe ruși din vremuri imemoriale. La început, a fost un război economic, pentru că Rusia finanța Ucraina. Dar acum s-au implicat foarte mulți oameni, a devenit un război al umanității”, a spus Mike Tyson, citat de sport.ua.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.