ExterneRăzboi

Volodimir Zelenski: Aproape patru milioane de persoane sunt afectate de întreruperi de electricitate

Aproape patru milioane de persoane sunt afectate de întreruperi de electricitate după recentele atacuri ruse asupra infrastructurilor energetice din Ucraina, a declarat vineri preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, relatează AFP și Agerpres.

„În multe oraşe şi districte ale ţării noastre au fost introduse întreruperi pentru a stabiliza” situaţia, a declarat liderul de la Kiev în discursul său zilnic. „Aproape patru milioane de ucraineni se confruntă în prezent cu aceste restricţii”, a mai adăugat el.

Acestea sunt oraşul ”Kiev şi regiunea sa”, precum şi provinciile Jitomir (centru-vest), Poltava, Cherkassy şi Kirovograd în centru, Rivne (vest), Harkov (est), Cernigov şi Sumî în nord, a menționat președintele Zelenski.

Întreruperi de electricitate ”fără precedent” sunt prevăzute la Kiev şi în regiunea sa, din cauza pagubelor importante provocate sistemului energetic din Ucraina de recentele lovituri ale forţelor ruse, a anunţat vineri operatorul privat ucrainean DTEK.

Menționăm că de mai bine de două săptămâni, Rusia şi-a înmulţit atacurile împotriva infrastructurilor energetice ale Ucrainei, ceea ce a provocat distrugerea a cel puţin o treime din capacităţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *