Economie

Votat în prima lectură! Parlamentul a operat modificări la Legea bugetului de stat pentru anul curent

Veniturile bugetului de stat pentru anul curent au fost rectificate și stabilite la nivel de 59,3 miliarde de lei, cheltuielile – de 73,9 miliarde de lei, iar deficitul – în mărime de 14,6 miliarde de lei.

Modificările au fost operate luni, 12 decembrie, de Parlament în prima lectură, ca urmare a majorării capitalului social al SA „Energocom”, realizată în lunile septembrie-noiembrie în baza deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite Ziarul Național.

Astfel, potrivit ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, majorarea capitalului social al SA „Energocom” a avut drept scop sporirea capacităților de cumpărare a gazelor naturale și energiei electrice, formarea stocurilor de gaze naturale, precum și asigurarea condițiilor necesare pentru continuarea furnizării gazelor naturale către SA „Moldovagaz”.

Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, a declarat astăzi în Parlament că stocurile de gaze naturale care aparțin Republicii Moldova și care sunt depozitate în Ucraina sunt în afara oricărui pericol, se află la sute de metri adâncime și sunt în apropierea țării noastre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *