Sport

Wimbledon 2019 | Simona Halep – Victoria Azarenka (17:30), în turul 3 de la Wimbledon

Pe cea mai importantă arenă de la All England Club, Simona și Vika sunt programate după partida de pe tabloul masculin dintre Kevin Anderson și Guido Pella.

Wimbledon 2019 | Spectacol în ultimul meci direct
2-2 este scorul întâlnirilor dintre Simona Halep şi Victoria Azarenka, înainte de meciul din turul al treilea de la Wimbledon, care va avea loc vineri. Ultimul duel a avut loc tot la Grand Slam-ul londonez, cu doi ani în urmă, când Halep câştiga cu 2-0 în optimi.

În ultima partidă disputată între cele două, Simona Halep s-a impus la All England Club, în faza optimilor, cu 7-6, 6-2. A fost unul dintre cele mai tensionate meciuri din cariera Simonei, un lucru pe care românca îl recunoștea cu ceva timp în urmă.

Wimbledon 2019 | Ce spune Simona Halep de duelul cu Azarenka
Simona Halep a prefațat duelul cu Azarenka, ocupanta locului 40 WTA. Cea mai bună performanță a sportivei din Belarus la Wimbledon a venit în 2011 și 2012, atunci când a atins semifinalele.

”Au fost meciuri foarte grele în trecut. Am jucat chiar aici acum trei ani (n.r. doi ani). Va fi un mare challenge pentru mine, va fi o partidă foarte grea. Ea nu joacă foarte plat, dar e extrem de agresivă. Vreau să câştig, cum vreau să câştig orice partidă. Partea mentală va fi decisivă, dar e important să fiu tare pe picioare. Pentru că ea loveşte foarte tare”, a spus Simona.

Wimbledon 2019 | Ce spune Azarenka despre meciul cu Halep
După o perioadă foarte grea, în care a avut probleme cu custodia copilului, "Vika" revine uşor-uşor la nivelul din 2012-2013, când domina circuitul WTA. A făcut un meci perfect contra lui Tomljanovic, în manşa secundă şi acum e gata de confruntarea cu sportiva noastră.

"Trebuie să fiu agresivă împotriva Simonei Halep şi să nu ratez vreo oportunitate. E o jucătoare care nu îţi dă nimic pe gratis, însă mereu apar oportunităţi. Dacă le voi converti, va fi bine.

Am jucat cu ea de mai multe ori şi mereu au fost partide echilibrate. Trebuie să fiu foarte consistentă, pentru că ea are un astfel de joc. Vede meciul foarte bine şi trimite înapoi multe mingi. Trebuie să fiu răbdătoare şi agresivă pentru a o învinge", a spua Azarenka, într-un interviu pentru Tennis Channel.

Wimbledon 2019 | Analiza lui Mats Wilander
Mats Wilander e convins că sportiva din Belarus va ajunge din nou în top şi laudă atitudinea şi modul în care aceasta a trecut peste perioada grea avută.

"Victoria Azarenka are acea foame de succes, iar acum reuşeşte să se adune şi să practice un joc foarte solid. Pare că face totul corect tactic şi nu e afectată negativ de dorinţa uriaşă de a câştiga. La evoluţia sa contribuie şi faptul că e sănătoasă. Faptul că a câştigat deja două meciuri aici o va ajuta mental.

Sunt 100% convins că se va întoarce foarte curând în TOP 10 WTA. Are un psihic de campioană şi va deveni rapid o ameninţare reală pentru cele mai bune din lume la câştigarea trofeelor importante", a explicat Wilander, la Eurosport.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *