UE / Nato

Zboruri anulate pe aeroporturile din Europa

Cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, Ryanair, a cerut Guvernului francez și Comisiei Europene să intervină pentru a preveni situația în care "un număr redus de angajați" francezi cer bani pentru "răscumpărarea" pasagerilor.

Conducerea Ryanair a subliniat că greva provoacă și întreruperea unor zboruri care nu decolează sau nu aterizează de pe aeroporturile franceze.

Și companiile britanice British Airways și easyJet sunt afectate de acțiunea de protest din Franța.

Greva a început duminică dimineață la ora 5,00 a.m. și se va încheia marți dimineață, la ora 5,00 a.m.

Companiile aeriene au trebuit să anuleze, duminică și luni, 20% din zborurile de pe cinci aeroporturi franceze ca urmare a unei greve de două zile a controlorilor de trafic.

Ținând cont de "dispozițiile" greviștilor, Direcția Generală de Aviație Civilă (DGAC) a cerut companiilor aeriene să-și anuleze 20 % din cursele pe aeroporturile Paris—Orly, Beauvais, Lyon, Nisa și Marsilia.

Greva a fost convocată de sindicatul Inginerilor de Control al Aviației Aeriene (UNSA-ICNA), care protestează, în principal, din cauza reducerii numărului de controlori într-un moment în care "toate previziunile privind traficul indică perspective de creștere importante".

Într-un comunicat, UNSA-ICNA reclamă decizia DGAC de "a accelera reducerea personalului în 2016", prin neangajarea altor persoane în locul a 20-35% dintre controlorii de trafic care se pensionează.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *