ActualitateExterne

Zeci de morți și răniți într-un atac aerian atribuit forțelor israeliene în orașul Rafah din Fâșia Gaza

21 de persoane au fost ucise și alte zeci de persoane au fost rănite după ce o aparentă lovitură aeriană israeliană a lovit o clădire rezidențială din Rafah, a declarat joi, prin telefon, pentru CNN, un director de la spitalul care a primit cadavrele, informează Rador Radio România.

“Am primit 16 cadavre de la spitalul Al-Kuwaiti, iar alte cinci cadavre sunt pe drum”, a declarat Marwan Al-Homss, directorul general al spitalului Abu Youssef Al-Najjar. O altă sursă medicală de la Spitalul Al-Kuwaiti a declarat că 12 copii și patru femei se numără printre cei uciși.

CNN a obținut o înregistrare video filmată joi seara lângă intrarea în spitalul Al-Kuwaiti, care surprinde scene haotice în timp ce medicii se grăbeau să trateze răniții. O ambulanță este văzută sosind la poarta spitalului unde oamenii primesc primul ajutor.

În plus, înregistrarea video arată două persoane decedate acoperite cu pături. CNN a contactat forțele israeliene (IDF) pentru comentarii și nu a putut obține un răspuns imediat cu privire la informaţiile potrivit cărora aviaţia israeliană ar fi lovit o clădire rezidențială din Rafah, ceea ce a provocat moartea unor civili.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *