Actualitate

Zelenski a demis doi oficiali din serviciile de securitate. Cine sunt ”trădătorii” care ”vor fi pedepsiţi treptat”?

„Astăzi s-a luat o altă decizie în privinţa anti-eroilor. Nu am timp să mă ocup de toţi trădătorii, dar toţi vor fi pedepsiţi treptat”, a declarat Zelenski.

Cei doi sunt şeful serviciului intern de securitate Andrei Naumov şi şeful serviciului de securitate din Herson, Srghei Krivoruhko.

„Cei care încalcă jurământul militar de credinţă faţă de poporul ucrainean… vor fi inevitabil lipsiţi de grade militare înalte. Generalii la întâmplare nu au ce căuta lângă noi”, a adăugat liderul de la Kiev.

De asemenea, el a spus despre trupele ruse că sunt forţe ale ”răului”.

„Invadatorii au încercat să pătrundă şi să pună piciorul în casa noastră din diferite direcţii – de pe pământ, din cer, din mare. Se târăsc, zboară, navighează. Au atât de mult rău, atât de multă sete de distrugere încât ne aminteşte nu de oameni, ci de ceva de altă lume. Monştri care ard şi jefuiesc, care atacă şi fac crime. Himere ale infernului”, a afirmat el.

Volodimir Zelenski anunţă că armata ucraineană încă rezistă

Volodimir Zelenski anunţă că armata ucraineană încă rezistă, după 36 de zile de război, deşi forţele ruseşti credeau că vor obţine o victorie rapidă.

„Stăm în picioare. Şi vom continua să luptăm”, afirmă preşedintele.

Joi seara, Zelenski a postat din nou un mesaj de peste 9 minute pe reţelele sociale.

„Am îndurat de multe ori mai mult decât credea inamicul”, a afirmat preşedintele ucrainean, referindu-se la planul eşuat al armatei ruse de a cuceri Ucraina în doar câteva zile.

„Au spus – trei sau cinci zile. Ei au crezut că acest lucru va fi suficient pentru a ne captura toată ţara. Şi deja 36”, a mai afirmat preşedintele.

Totodată, Zelensli a mai anunțat că ucrainenii vor continua să lupte: „Şi stăm în picioare. Şi vom continua să luptăm” a mai declarat liderul ucrainean.

El a mai spus că situaţia la Donbas rămâne extrem de dificilă şi că Rusia îşi consolidează prezenţa în apropierea oraşului Mariupol.

„Vor urma lupte. Mai avem de străbătut o cale foarte dificilă pentru a obţine tot ce ne dorim”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *