CSI / RusiaRăzboiUcraina

Zelenski: Persoana care a coordonat „atacul terorist” rusesc din Kramatorsk, în urma căruia au murit cel puțin 12 persoane, a fost reținut

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat miercuri, 28 iunie, că o persoană a fost reținută după „atacul terorist” rusesc de la Kramatorsk, care a făcut cel puțin 12 morți și „peste 60 de răniți” cu o zi înainte, potrivit unui ultim raport comunicat de președintele ucrainean, relatează AFP.

„Astăzi, Serviciul de Securitate (SBU) și Forțele Speciale de Poliție au arestat persoana care a coordonat acest atac terorist”, a spus Zelenski în discursul său zilnic de seară.

„Oricine îi ajută pe teroriştii ruşi să distrugă vieţi merită pedeapsa maximă”, a avertizat liderul ucrainean, avertizând că „s-ar putea să mai fie oameni sub dărâmături”.

Autorii acestor atacuri „sunt oameni fără umanitate”, a continuat el, considerând că astfel de acțiuni echivalează cu „înaltă trădare” pedepsită cu închisoare pe viață.

Un atac de marți seară la Kramatorsk, estul Ucrainei, a distrus un restaurant și mai multe apartamente, magazine, mașini, un oficiu poștal și alte câteva clădiri, potrivit parchetului ucrainean.

„Rachetele rusești au dus la pierderea a 11 dintre concetățenii noștri, inclusiv trei copii”, a declarat Volodimir Zelenski miercuri seară. „Peste 60 de persoane au fost rănite”, a spus el.

Ministerul rus al Apărării a susținut că a lovit un „post temporar de comandă” al armatei ucrainene.

Un important nod feroviar și gazdă pentru posturi militare, Kramatorsk, în regiunea Donețk, este în mod regulat vizat de bombardamentele rusești.

Cel mai grav atac a fost asupra gării, lovită în aprilie 2022, care a făcut 61 de morți și peste 160 de răniți. Acest atac a avut loc la câteva săptămâni după începerea invaziei rusești, când foarte mulți civili încercau să părăsească orașul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *