CSI / Rusia

Zelenski: Răul concentrat a venit pe pământul nostru. Criminali. Torţionari. Violatori. Jefuitori

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că soldaţii ruşi care au comis atrocităţi în Ucraina sunt “criminali, torţionali, violatori şi jefuitori” cate merită moartea pentri ce au făcut.

Zelenski s-a adresat mamelor soldaţilor ruşi şi liderilor Rusiei, vorbindu-le despre faptele teribile comise de armată.

Sute de oameni au fost ucişi. Civili torturaţi, executaţii. Cadavre pe străzi. Zonă minată. Sunt minate chiar şi cadavrele!

Consecinţele jafurilor. Răul concentrat a venit pe pământul nostru. Criminali. Torţionari. Violatori. Jefuitori. Care spun că sunt armată. Şi care merită doar moartea după ce au făcut.

Vreau ca fiecare mamă a fiecărui soldat rus să vadă cadavrele oamenilor omorâţi la Bucea, la Irpin, la Hostomel. Ce au făcut ei? De ce au fost ucişi? Ce a făcut bărbatul care mergea cu bicicleta pe stradă? De ce au fost torturaţi până la moarte civili într-un oraş obişnuit, paşnic? De ce au fost femei strangulate după ce li s-au smuls cerceii din urechi? Cum a fost posibil ca femei să fie violate şi ucise în faţa copiilor? Cum a fost posibil ca trupurile lor să fie pângărite chiar şi după moarte? De ce au zdrobit trupurile oamenilor cu tancuri? Ce i-a făcut oraşul ucrainean Bucea Rusiei voastre?

Mame ale ruşilor! Chiar dacă aţi crescut jefuitori, cum au devenit ei şi măcelari? Nu se poate să nu vă fi dat seama ce este în interiorul copiilor voştri. Nu puteaţi ignora faptul că nu au nimic uman. Fără suflet. Fără inimă. Au icis deliberat şi cu plăcere.

Vreau ca liderii Federaţiei Ruse să vadă cum sunt îndeplinite ordinele lor. Astfel de ordine. O astfel de împlinire. Şi responsabilitate comună. Pentru aceste crime, pentru aceste torturi, pentru aceste braţe rupte de explozii care zac pe străzi. Pentru împuşcăturile în cap, din spate, în oameni legaţi.

Aşa va fi perceput acum statul rus. Asta este imaginea voastră.

Cultura şi aparenţa voastră umană au pierit odată cu bărbaţii şi femeile din Ucraina la care aţi venit”, a spus Zelenski.

El a precizat că a aprobat decizia de a crea un mecanism special de justiţie în Ucraina pentru anchetarea fiecărei crime a ocupanţilor pe teritoriul Ucrainei.

“Fac un apel către toţi cetăţenii noştri şi către prietenii Ucrainei din lume care se pot alătura acestei munci şi ajuta să se facă dreptate.

Este timpul să facem tot ce este posibil ca aceste crime de război ale armatei ruse să fie ultima manifestare a unui astfel de rău pe pământ.

Toţi cei vinovaţi de astfel de crime vor fi găsiţi şi pedepsiţi.

Categoric va exista un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Dar nu va fi de ajuns”, a mai spus Zelenski.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.