Politică

Zubco s-a autosuspendat. Se autosuspendă şi conducerea MAI?

Preşedintele Parlamentului a declarat luni într-un briefing că a avut o şedinţă cu Valeriu Zubco, în care i-a sugerat să se suspendeze pe durata anchetei, fapt ce ”ar putea să contribuie la eliminarea speculaţiilor care se fac pe marginea acestui caz şi ar urma să asigure caracterul obiectiv al anchetei”.

În acelaşi timp, Lupu a accentuat că şi la MAI se efectuează o anchetă şi a lăsat să se înţeleagă că ar fi necesară și autosuspendarea ministrului Dorin Recean.

Totodată, Marian Lupu a făcut un apel către clasa politică să nu politizeze acest caz. ”Vreau să fac un apel public către toţi politicienii şi clasa politică să dea dovadă de maximă responsabilitate şi maturitate politică. Să înceteze imediat tentativele de a obţine interese persoanle sau de partid pe cazul morţii unei fiinţe umane”, a declarat Lupu. El le-a solicitat politicienilor, inclusiv din alianţa de guvernare, să se abţină de la declaraţii publice până la finalizarea anchetei, menţionând că acest caz, dar şi altele de pe agenda guvernării de coaliţşie urmează să fie discutate luni în cadrul Consiliului Alianţei, care va începe la ora 15.00.

”Politizarea excesivă devierea dezbaterilor din zona justiţiei pot să aducă consecinţe proaste”, a declarat Marian Lupu, referindu-se la situaţii similare din anii 2010 şi 2011.

hotnews.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *