Actualitate

200 de observatori OSCE vin în R. Moldova pentru a monitoriza alegerile parlamentare din noiembrie

Președintele CEC a ținut să atenționeze că în baza pașapoartelor de tip sovietic nu se mai poate de votat. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Parlament, între timp Guvernul a asigurat măsuri de documentare gratuită a populației care deținea acte de identitate din URSS.

„Așa este, nu se mai poate de votat. Dacă atunci când a intrat în vigoare hotărârea de modificare a legislației, a Codului Electoral prin excluderea acestor pașapoarte, în registrul de stat al populației erau circa 220 de mii de cetățeni cu drept de vot, deținători ai acestor pașapoarte de timp sovietic, la ziua de azi avem 2 mii și câteva sute de oameni care încă mai au aceste pașapoarte. Noi credem că până în ziua alegerilor se va reuși excluderea acestor acte din circuit definitiv.”

Cât privește studenții și modul în care aceștia își vor putea exercita dreptul de vot, Ciocan a menționat: „Studenții pot vota în orașele de sediu al universităților sau acolo unde sunt înmatriculați. Ei urmează să se prezinte la biroul electoral cu buletinul de identitate și cu carnetul de student.”

În localitățile care temporar se află în afara controlului constituțional al Republicii Moldova, birouri electorale nu vor fi deschise. „În schimb, vor fi înființate birouri speciale de-a lungul râului Nistru, în localitățile care sunt riverane râului Nistru. Aceste birouri vor fi aprozimativ 30 la număr, unde cetățenii din stânga Nistrului vor putea participa la votare pe liste suplimentare.”

sursa: europalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *