Editorial

BÂDLA are cuvântul!

Dacă cineva ar fi curios să afle cine a plătit panglica, cu siguranță ar ajunge la cei care au organizat evenimentul. Într-un cuvânt, tinerii ruși din Chișinău sunt o masă de manevră folosită de „organele speciale” din Rusia pentru a paraliza viața normală din R. Moldova. Acești „patrioți ai Moldovei” nu se simt parte a acestei țări, ei nu-i cunosc istoria, limba și tradițiile, îi urăsc pe moldoveni, tot „barani” (berbeci) și „bâci” (boi) îi consideră. Dacă e să-i numim printr-un singur cuvânt, aceștia formează categoria oamenilor pe care rușii îi numesc BÂDLO.

BÂDLO – căruia nu-i pot găsi în limba română un echivalent exact denumește o categorie foarte variată de indivizi. Și în RM, această categorie nu e reprezentată, cum se crede, greșit, doar de mojicul de la țară, țăranul prost, țopârlanul, ci și de lumpenul urban, lumpenproletariatul (cu sensul marxist); BÂDLA MOLDOVENEASCĂ e și ea foarte pestriță, bogată în culori și nuanțe – aceasta e masa de moldoveni manipulată care, la auzul cuvântului „Uniunea Sovietică”, salivează ca și câinii lui Pavlov. Există BÂDLĂ săracă și BÂDLĂ glamuroasă, BÂDLĂ cu carte și BÂDLĂ analfabetă, BÂDLĂ religioasă și BÂDLĂ atee ș.a.m.d. BÂDLA e omniprezentă: dai de ea în parlament, în guvern, academii, universități, redacții ș.a.m.d. BÂDLA nu are naționalitate.

Această BÂDLĂ e opera guvernărilor cu care ne-a bătut Dumnezeu după 1991, când ne-am declarat Independența. Eu nu-i pot acuza pe acești oameni fiindcă, în definitiv, ei sunt victimele. Eu acuz călăii care au creat aceste BÂDLE, iar călăii sunt politicienii, anume ei, politicienii, în numele voturilor (Puterii) au promovat o politică de stat care a ținut sute de mii, milioane de oameni în sărăcie, în dependență umilitoare de pomenile Puterii. Pe post de călău a fost (și este!) și acea parte a presei care i-a cântat în strună Puterii, spălând creierii populației, hrănind-o cu iluzii, stimulând nostalgiile după o lume care nu se va mai întoarce.

Anume grație acestor călăi azi BÂDLA a devenit un aliat de nădejde al Rusiei imperiale a lui Putin. Cei care ieri au desfășurat cea mai lungă panglică din lume mâine vor primi arme și vor trage în cei care au rezistat diabolicului proces de manipulare și îndobitocire. Astfel, azi în R. Moldova BÂDLA are cuvântul. Mâine, ea va primi arme și va trage. Așa cum visa poetul revoluției, Maiakovski: Aveți cuvântul, tovarășe mauser!
Vorbeam despre rușii tineri, cu panglica Sf. Gheorghe. Vor ei oare să li se închidă Internetul, să li se cenzureze televiziunile, să nu aibă acces la mărfurile și muzica din Occident, vor ei oare să li se restricționeze libertatea de expresie, să fie înrolați în armată și exportați în calitate de carne de tun în „punctele fierbinți”, organizate de generalii lui Putin? Cu certitudine, nu! De ce dar acționează împotriva acestor valori?

Fiindcă BÂDLA nu gândește, ci acționează, reacționând la stimuli. Ca câinii lui Pavlov. Aici cacofonia e motivată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *