Actualitate

Candu îl acuză pe Dodon că a comis o ilegalitate

„La întâlnirea trilaterală dintre șeful statului, premierul R. Moldova și spicherul Parlamentului, Igor Dodon a vorbit despre această inițiativă. Nu cunosc în detalii demersul făcut de președintele Dodon, însă știu bine că orice participare a R. Moldova la organizațiile internaționale se face prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Guvern și cu ratificarea în Parlament. Orice alte instrumente sunt ilegale”, a declarat astăzi Andrian Candu.

Spicherul a mai adăugat că nu înțelege ce înseamnă statut de observator la Uniunea Euroasiatică. „Chiar și calitatea de observator a R. Moldova în unele organizații internaționale presupune o anumită acțiune din partea organelor de stat. Atât timp cât acest demers nu a fost făcut regulamentar, legal și conform practicilor internaționale, nu va fi eficient și lucrativ”, a subliniat Candu.

Amintim că Igor Dodon a declarat acum două luni la Moscova că va face un demers ca R. Moldova să obțină statut de membru observator la Uniunea Euroasiatică. Ieri, președintele i-a adresat un demers președintelui Consiliului suprem al Uniunii Euroasiatice, Almazbek Atambaev, cu solicitarea de a acorda R. Moldova statutul de observator în cadrul Uniunii.
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *