Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios

Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Ingrediente
2 cepe roşii (2 legături ceapă verde-roşie)
3 ouă fierte piatră (dacă-i post, fără!)
1 salata verde
50 g măsline negre, cărnoase şi parfumate
1 legătură mărar
oţet de fructe, după gust sare,
piper 3 linguri ulei (de măsline, dacă aveţi)
1 kg cartofi tari (cei nisipoşi şi sfărâmicioşi n-au ce căuta în povestea asta)
Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Mod preparare
Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin cleioşi), potrivit rețetei publicate de Radu Anton Roman, în “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” și prezentată de adevarul.ro.
Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Se curăţă, se taie felii subţiri. Ouăle fierte şi ceapa se taie felii subţiri ţi ele. Se taie salata. Mărarul se toacă mărunt. Măslinele sunt mai mult un ornament colorat, deci aşa rămân, cu sâmburi. Se amestecă toate cu oţet, sare, piper, apoi cu ulei.