11 alimente care NU EXPIRĂ NICIODATĂ
Unele din aceste alimente nu se strică niciodată. Chiar dacă au o dată înscrisă pe ele, nu expiră niciodată, potrivit huffingtonpost.com.
Dacă te-ai săturat să arunci mâncare bună, află ce alimente nu se strică niciodată. Sunt 11 și le poți păstra pentru totdeauna. Până le mănânci.
Mierea. Nu se strică niciodată. E posibil să își schimbe culoarea sau să se cristalizeze, dar oricând va fi bună de mâncat. Dacă nu vă place cristalizată, plasați borcanul în apă călduță, iar cristalele se vor dizolva.
Orezul. Chiar dacă va prinde o culoare maronie, va fi mereu bun. Asta e valabil pentru orezul alb, sălbatic sau basmati. Cel brun nu are același noroc. Conținutul uleios mai ridicat îl face să râncezească. E bine să fie păstrat vidat, pentru a ține gândăceii la distanță.
Oțetul alb. Rămâne mereu proaspăt. Luați cu încredere, să aveți în casă, mai ales că e bun și la salate, marinade și chiar la curățenie.
Extractul autentic de vanilie. Fiind făcut din alcool, va fi mereu proaspăt și aromat. Nu e valabil și pentru esența contrafăcută.
Sarea. Orice tip de sare va rămâne perfectă pentru consum, timp nelimitat.
Amidonul de porumb. Păstrat în loc întunecat și răcoros, nu expiră niciodată.
Zahărul. Se poate întări, pietrifica, dar nu expiră. Aveți grijă doar să îl țineți în loc uscat și fără insecte.
Alcoolul pur. Nu vă grăbiți să terminați sticla cu rom, alcoolul nu expiră. Poate fi transmis din generație în generație.
Boabele de fasole uscată. Nu expiră. Vor fi mai greu de fiert, dar oricând perfecte pentru consum.
Cafeaua solubilă. Dacă va fi ținută la loc răcoros, nu va expira, indiferent că e sigilată sau nu.
Siropul de arțar. Ca și cafeaua, îl țineți la rece și va dura o viață. E bine să aveți mereu o rezervă în frigider, dacă vi se face brusc poftă de clătite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!