Actualitate

18 moldoveni au primit certificate care le permit să transporte mărfuri periculoase

Militarii au fost instruiți de un grup de experți ai Ministerului Apărării din Germania, în cadrul unui proiect finanțat de această țară. La ceremonia la care militarii și-au primit certificatele de absolvire, ambasadoarea Iulia Monar a spus că proiectul are ca finalitate consolidarea securității populației și a capacităților Forțelor Armate din Republica Moldova. Germania va continua să sprijine punerea în aplicare a programelor inițiate de Republica Moldova în domeniu. 

Cursul a durat trei săptămâni, timp în care militarii au studiat procedurile și normele de ambalare și încărcare a mărfurilor care prezintă risc, tehnicile de marcare a vehiculelor și acțiunile care trebuie întreprinse în cazul producerii unui accident. Permisul de conducere pe care l-au obținut le va permite transportarea mărfurilor periculoase nu doar pe teritoriul Republicii Moldova, dar și în 50 de state membre ale Acordului European privind transportul internațional al mărfurilor periculoase.

Proiectul prevede și o donație de cinci camioane noi cu remorcă, în valoare de 1,5 milioane de euro. Unitățile de transport urmează să ajungă în Republica Moldova până la sfârșitul anului curent.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *