Economie

66,9% din exporturile R. Moldova merg spre EUROPA! România e principalul PARTENER comercial al Moldovai (28.2% din exporturi)

Biroul Naționala de Statistică a anunțat că, în perioada ianuarie-octombrie 2020, exporturile de mărfuri au însumat 2004,9 milioane de dolari SUA, volum inferior celui realizat în perioada corespunzătoare din anul 2019 cu 12,6%, anunță moldpres.

Țările din Uniunea Europeană au fost principala destinație a exporturilor moldovenești. În perioada ianuarie – octombrie 2020, exporturile de mărfuri au totalizat 1340,5 milioane de dolari SUA, deținând o pondere de 66,9% din totalul exporturilor.

Potrivit datelor statistice, 28,2 la sută din totalul de mărfuri exportate au avut ca destinație România. Germania se află pe locul secund cu 9,3% din totalul exportului, iar Italia cu 8,5%, pe locul al treilea.

În perioada ianuarie – octombrie curent, exporturile de mărfuri destinate țărilor CSI au avut o valoare de 305,1 milioane de dolari SUA.

Cele mai mari exporturi destinate țărilor CSI au fost realizate în Federația Rusă, 8,9% din totalul exporturilor, Belarus 2,7% și Ucraina 2,6%.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *