CSI / Rusia

A doua armată a lumii /// „Cadoul” de rămas-bun primit de unii recruți ruși trimiși să lupte împotriva Ucrainei

O fotografie distribuită pe VKontakte, cea mai populară rețea de socializare din Rusia, arată „cadoul” de rămas-bun primit de unii recruți ruși proaspăt mobilizați înainte de a fi trimiși la război în Ucraina: un salam de la fabrica locală.

Jurnalistul britanic Francis Scarr, cel care a descoperit fotografia distribuită pe echivalentul rusesc al Facebook, notează pe pagina sa de Twitter că fotografia a fost realizată în orașul Vladimir din vestul Rusiei, deși din punct de vedere administrativ regiunea cu același nume este încadrată de autoritățile de la Moscova în Rusia Centrală.

Jurnalistul de la BBC notează de asemenea că postarea de pe Vkontakte precizează că salamul a fost făcut cadou soldaților de o fabrică locală.

Numeroase fotografii și înregistrări video cu „cadourile” primite de bărbații ruși sau familiile lor înainte de a fi trimiși la centrele de instruire sau pe front s-au viralizat în ultima lună, după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială în data de 21 septembrie.

O înregistrare video distribuită la începutul lunii octombrie chiar de către recruți ruși din regiunea Iacutia aflată în Siberia arată că aceștia au primit o ciocolată și o cutie de tampoane, dar și o trusă de război după ce s-au prezentat la centrele locale de înrolare.

O altă filmare distribuită de recruții ruși și filmată într-un centru de instruire la sfârșitul lunii septembrie a arătat de ce au nevoie soldații Moscovei de tampoane și absorbante, maiștrii militari explicându-le bărbaților mobilizați că vor avea nevoie de acestea pentru a opri eventualele sângerări, în cazul în care sunt răniți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *