Actualitate

A intrat în vigoare noua lege a ANI. Care sunt noile modificări

Potrivit ANI, membrii grupurilor de lucru vor studia noua lege adoptată și vor formula propuneri de modificare a mai multor documente ce vizează activitatea Inspectoratului de Integritate, dar și a instituției per ansamblu. Astfel, vor fi operate modificări la Metodologia de efectuare a controlului averii și intereselor personale, Regulamentul de organizare și funcționare a Inspectoratului de Integritate, Regulamentul cu privire la contravențiile constatate, Instrucțiunea cu privire la modul de soluționare a conflictelor de interese de către inspectorii de integritate, Regulamentul privind modul de completare a declarației de avere și interese personale, Ghidul privind depunerea online a declarației de avere, Regulamentul privind asigurarea transparenței în procesul decizional și altele.

Menționăm că unul dintre grupurile create, condus de vicepreședintele ANI, urmează să realizeze acțiunile necesare în scopul ajustării formularului electronic al Declarației de avere și interese personale, parte componentă a SIA ”e-Integritate”, pentru ca subiecții declarării să-și poată onora, cât de curând, obligația legală de a depune declarația de avere în condițiile noilor modificări.

În baza acestor acțiuni, subiecții vor declara valoarea de piață a bunurilor și vor face concretizările de rigoare privind motivul pentru care valoarea declarată a unui bun nu corespunde cu valoarea acestuia de pe piață. Totodată, în obligația subiecților declarării va reveni și declararea serviciilor procurate și a bunurilor/valutei virtuale. Referitor la servicii, subiecții vor declara cheltuielile realizate pentru procurarea unui anumit gen de servicii, dacă valoarea acestora, în decursul unui an, depășesc 10 salarii medii pe economie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *