IT&C

A murit taticul surprizelor

Lumea televiziunii e in doliu. Celebrul regizor, realizator si producator TV, Valeriu Lazarov, s-a stins din viata, in noaptea de luni spre marti, in locuinta sa din Madrid, Spania, acolo unde traia, de ani buni, impreuna cu sotia lui, Augusta. „Taticul surprizelor” a murit la 73 de ani, dupa ce a petrecut peste jumatate de veac in compania celei mai mari iubiri – televiziunea. O iubire din care numai in Romania ultimilor ani s-au nascut vedete una si una, de la Andreea Marin si Mircea Radu, la Dan Negru si Raluca Moianu.

Vestea mortii lui Valeriu Lazarov a cazut ca un trasnet. Desi avea 73 de ani si tocmai suferise o operatie la colon, faimosul om de televiziune parea ca este in forma maxima. Andreea Marin, cea pe care Lazarov a transformat-o in Zana surprizelor, declara, plangand, ca a vorbit cu el, la telefon, cu doar cateva zile in urma si ca nimic nu anunta nenorocirea ce avea sa vina.
Potrivit unui comunicat al familiei Lazarov, Valeriu a decedat din cauza unor complicatii aparute dupa interventia chirurgicala la colon. Trupul neinsufletit al celebrului producator TV a fost depus intr-o capela care se afla la 30 kilometri de Madrid, in orasul Tres Cantos. Timp de doua zile, zeci de colaboratori spanioli din domeniul televiziunii, precum si vedete ale micului ecran din Spania au trecut pe la capataiul celui care le-a fost maestru pentru a-si lua ramas bun. „Geniul televiziunii" – asa cum a fost supranumit Valeriu Lazarov – a fost incinerat, in seara zilei de miercuri.

Supranumit si „Mister zoom” pentru stilul sau unic de a filma personajele, Lazarov a marcat puternic televiziunea de divertisment din Spania, Italia si Romania, cu productii precum celebra „Surprize, surprize”. Valeriu Lazarov s-a nascut la Barlad, pe 20 decembrie 1935. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie. In august 1968 a ajuns in Spania, unde a lucrat 11 ani, in special pentru postul public de televiziune. In 1979, Lazarov s-a mutat in Italia unde a lucrat pentru Silvio Berlusconi. In 1989 a revenit in Spania ca director general al postului „Tele 5”, pana in 1994.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *