Moldova

Adresare către partidele politice din România: „Să se revină la frontierele normale ale României!”

„Un capitol separate îl avem legat de cel de-al doilea stat românesc, de Republica Moldova, Basarabia, pentru care noi cerem clasei politice de la Bucureşti instituirea unui pact. Aşa cum a fost un pact pentru aderarea la Uniunea Europeană, cum a fost un pact pentru aderarea la NATO, noi cerem partidelor politice din România un pact pentru Basarabia, care într-un termen rezonabil, prin mijloace democratice să facă ca acest teritoriu românesc, despărţit printr-un pact semnat între doi criminali de război, să revină acolo de unde a fost luat. Deci să revină în frontierele normale ale României”, se precizează în documentul final al Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, citit de preşedintele executiv al Fundaţiei Naţionale pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Popescu, unul dintre organizatori.

Potrivit rezoluției, cei trei milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova au nevoie să revină în componenţa statului român, întrucât se află într-o zonă geopolitică ce ar putea să evolueze într-un sens neprevăzut.

„Este vorba de trei milioane de români care nu pot fi lăsaţi într-un „no man’s land” geopolitic. Noi trebuie să-i avem în interiorul frontierelor noastre pentru că nu ştim cum evoluează, într-o perioadă de timp mediu-lung, această zonă şi nu ştim ce influenţă va mai avea Rusia sau cine ştie la ce pot fi supuşi aceşti români. E bine ca ei să fie asiguraţi de statul roman şi ei să reintre în componenţa statului roman. Cerem pact pentru Basarabia între partidele politice de la Bucureşti”, a declarat Eugen Popescu.

Subiectul a fost abordat şi de Preşedintele Traian Băsescu, în deschiderea lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, şeful statului îndemnându-i pe cetăţenii Republicii Moldova să ceară Unirea cu România şi o vor avea, punctând că în ţara noastră nu există partid românesc care să nu vrea acest lucru.

„Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Oameni buni, există în populaţia Republicii Moldova şi un filon sănătos care merge către acest lucru. Dar cei care reprezetaţi aici asociaţii din Republica Moldova, puteţi să o spuneţi deschis acum- marea majoritate a populaţiei, în acest moment nu doreşte unirea din România. Şi eu spun cetăţenilor Republicii Moldova: Cereţi Unirea şi o veţi avea. Dar cereţi-o", a spus Traian Băsescu.

Timpul.md (A.G.) via rgnpress.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *