Actualitate

Air Moldova amenință ACC cu judecata, după ce aceasta i-a interzis să opereze zboruri spre Rusia

Compania aeriană „Air Moldova”, privatizată în condiții dubioase în anul 2018, amenință că va ataca în judecată Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC), care a emis sâmbăta trecută o directivă prin care îi interizice acesteia zborurile spre și dinspre Federația Rusă.

ACC face referire la o decizie emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice după declanșarea războiului în Ucraina, relatează Ziarulnational.md.

„Compania aeriană „Air Moldova” nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începând cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior. Vânzările biletelor spre/ din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa booking@airmoldova.md pentru rambursare”, se menționează într-un mesaj al companiei aeriene.

De asemenea, sursa citată precizează că discută cu ACC pentru a „soluționa situația privind actele menționate în directiva emisă”.

„În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, amenință Air Moldova.

Menționăm că statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA și Canada au suspendat de la 24 februarie curent zborurile spre Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *