Social

Ajutor în valoare de 200. 000 de euro din România, pentru Institutul Mamei și Copilului din Capitală

Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, care îngrijește copiii răniți în Ucraina, va primi ajutoare în valoare de 200.000 de euro de la o organizație non-profit din România.

Organizația apreciază faptul că Republica Moldova a făcut față nevoilor refugiaților ucraineni, de asta a răspuns cererii de ajutor venite din partea Institutului Mamei și Copilului, transmite Știri.md.

„Printre refugiații ucraineni care au ajuns în decursul ultimului an în Republica Moldova, cei mai vulnerabili sunt copiii, (unii dintre ei răniți atât de grav incât au avut și au în continuare nevoie de intervenții chirurgicale) gravidele și mamele. Medicii au fost nevoiți să se mobilizeze rapid și să depună eforturi extraordinare pentru a ajuta mii de noi pacienți. Au reușit să salveze vieți, să readucă speranțe. Sute de copii ucraineni s-au născut cu ajutorul medicilor moldoveni. 

Republica Moldova a făcut față formidabil refugiaților care au venit din Ucraina, dar este nevoie să primească sprijin, mai ales că țara trece ea însăși printr-o situație vulnerabilă, amenințări de securitate și criză economică.

Tocmai de aceea, Salvati Copiii a răspuns de urgență cererii de ajutor venite din partea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, trimițând consumabile medicale pentru secția Terapie Intensivă, Anesteziologie și blocul Prematuri, împreună cu un transport umanitar cu produse de îngrijire, ambele în valoare de 200.000 Euro. Ajutăm în continuare, oricând este nevoie!”, se arată într-un mesaj al organizației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *