ActualitateSănătate

ALARMĂ! În Chișinău, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu circa 50 la sută

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu circa 50 la sută în Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 iunie, de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit sursei citate, autoritățile în sănătate au înregistrat 121 de cazuri noi de COVID-19, comparativ cu 76 de cazuri înregistrate acum două săptămâni.

„Se atestă o tendință de creștere a cazurilor în regiune. De aceea, atenționăm populația să evite evenimentele publice, să respecte măsurile de protecție și să se imunizeze împotriva virusului. Punctele de vaccinare sunt deschise și activează în regim normal. De asemenea, recomandăm să fie realizată doza trei a vaccinului. Serurile sunt în stoc, astfel îndemnăm cetățenii să se apropie la punctele de imunizare pentru a beneficia de vaccin”, a declarat Boris Gîlca.

De asemenea, autoritățile municipale au subliniat că, în scurt timp, ar putea fi aprobată procedura de vaccinare cu doza IV anti-COVID-19, procedură ce se practică în mai multe țări din vecinătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *