Politică

Alegeri în Italia, rezultat exit-poll: Partidul conservator de dreapta al Giorgiei Meloni, pe primul loc cu 45-49%

Coaliţia condusă de Giorgia Meloni, lidera formaţiunii Fratelli d’Italia (național-conservatori), şi din care mai fac parte Liga, formaţiunea de dreapta a lui Matteo Salvini, şi Forza Italia, formaţiunea lui Silvio Berlusconi, ar urma să câștige alegerile legislative din Italia cu 41-45% din voturi, suficiente pentru o majoritate parlamentară, arată primele exit-poll-uri anunțate după încheierea votului.

Un exit-poll realizat pentru televiziunea de stat RAI arată că blocul format din aceste partide conservatoare va obține între 41% și 45% din voturile alegătorilor, suficient pentru a garanta controlul în ambele camere ale parlamentului.

Exit poll-ul realizat de Rai prezintă primele procente după închiderea urnelor: Alianța de centru dreapta, cea care cuprinde partidele de dreapta ale lui Salvini și Meloni, ar fi câștigat între 45% și 49%. Alianța de Centru Stânga ar fi obținut între 25,5% și 29,5%.

Mișcarea 5 Stele ar fi obținut între 13,5% și 17,5%, iar Acțiunea Italia Viva între 6,5% și 8,5%

Legea electorală din Italia favorizează grupurile politice care reușesc să încheie pacte înainte de scrutin, atribuindu-le un număr mult mai mare de locuri în parlament în comparație cu numărul de voturi obținut.

Rezultatele finale ale alegerilor legislative sunt așteptate în cursul dimineții de luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *