Actualitate

Alegeri locale în Ucraina. Cetățenii au votat pentru pace în timp ce în Donețk secțiile de votare au fost închise

Circa 26,7 milioane de persoane sunt eligibile pentru a vota la alegerile locale în Ucraina, cu excepția celor din zonele anexate de Rusia.

Cetățenii vor alege 10 mii de primari și 16 mii de membrii ai consiliilor locale, acestea fiind cele mai complicate alegeri din istoria Ucrainei, până acum. Rezultatele finale vor fi făcute publice cel devreme pe data de 28 octombrie.

În multe secții de votare, la mijlocul zilei s-au creat cozi. La fel s-a întâmplat și la secția de votare din Dnepropetrovsk, unde a fost văzută și Iulia Timoșenko. Liderul partidului „Patria” din Ucraina, Timoșenko, a votat împreună cu soțul său în Dnepropetrovsk. Alegătorii au spus că „au votat pentru pacea de care are nevoie acum cel mai mult Ucraina”, a spus Evelina Efrimova –Kononenko, o locuitoare a orașului.

În sud-estul Ucrainei, secțiile de votare pentru alegerile locale nu s-au deschis duminică dimineață la Mariupol.

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei a declarat că situația creată în regiunea Mariupol și Donețk sunt inacceptabile. Un tribunal local din regiune, care se află la doar 25 de kilometri de regiunea separatistă, a decis că autoritățile locale au tipărit ilegal buletinele de vot. Instanța a dispus ca secțiile de votare să fie închise. Aici erau așteptați circa 65 de mii de persoane. Totodată, președintele acesta a cerut la organele de lege să investigheze situația.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *