Actualitate

Alertele false cu bombă în Chișinău, Bălți, Găgăuzia: O persoană a fost identificată

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2 alerte false despre plasarea bombelor la 43 de locații dintre care 23 în Chișinău, 13 în Bălți și 7 în Găgăuzia. Ulterior, autorul unuia dintre acestea a fost identificat și este cercetat de oamenii legii, scrie ProTV.

De asemenea, oamenii legii spun că pe parcursul anului 2022, au fost înregistrate 43 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive la 207 obiective.

Menționăm că în urma verificărilor, obiecte explozive nu au fost depistate.

„Poliția a investigat originea apelurilor, atât telefonice cât și prin intermediul poștei electronice. Apelurile telefonice s-au dovedit a fi din țară, iar mesajele transmise pe adresa electronică sunt din afara țării, fapt care presupune implicarea în procesul de investigare a organizațiilor internaționale de suport”, se arată în comunicat.

Persoana care va fi găsită vinovată riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani.

Menționăm, că anterior, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp susținea că au fost identificați autorii alertelor cu bombă de pe teritoriul Republicii Moldova, iar mesajele acestora veneau atât din interiorul țării, cât și din afară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *