Moldova

Alexandru Oleinic: Netolerarea altor opinii de către guvernare este un semnal foarte prost

Una din problemele mascate, este, în opinia lui Alexandru Oleinic, lipsa unor rezultate ale anchetei celor întâmplate pe 7 aprilie 2009.

El a menționat că „sunt cazuri concrete, avem oameni decedaţi, avem oameni maltrataţi. Noi avem dosare care au fost în camere de tortură. Toate sunt documentate. De ce nu este dată o notă concretă la toate acestea? Să fim convinşi că istoria nu iartă asemenea greşeli şi se va petrece ca în regula fotbalului: dacă tu nu baţi, primeşti tu golul. Mai devreme ori mai târziu, societatea va da apreciere la evenimentele acestea, dar cel mai dur e că vor da o apreciere celor care nu au avut curaj să spună cine este vinovat. De aceea astăzi şi avem nevoie în ţară de o nouă formaţiune, de o echipă politică”.

“Şi mie tare îmi pare straniu că actualii democraţi, care au luptat, pe parcursul atâtor ani de zile, pentru democratizarea ţării, nu tolerează critica, nu tolerează viziuni diferite decât ale lor, chiar şi în cazul domnului Cosarciuc, prim-ministrul comentează că a fost dat afară pentru organizarea protestelor”, a spus Oleinic.

El a concretizat că protestele au fost organizate de agricultori, de către Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale de Fermieri. “Chiar nu e plăcut că motivarea de demitere pe care a anunţat-o domnul prim-ministru că, din cauza organizării protestelor, care sunt în contradicţie cu politica Guvernului dusă în agricultură. 65% din toată populaţia ţării astăzi activează în agricultură. Mai mult de 45% din produsul intern brut, direct, indirect, este format de agricultura. Şi noi chiar avem probleme în agricultură, fiindcă trebuie să avem o competiţie loială, trebuie să avem piaţă de desfacere, dezvoltare, trebuie să avem modernizare şi tehnologizare a unei ramuri atât de importante”, a spus Oleinic.

El a declarant că “de aceea eu şi cred că în ţară, pentru a păstra măcar tendinţa de o democraţie în devenire, veritabilă pentru Republica Moldova, este necesar în ţară să apară o formaţiune politică nouă.”
 
via europalibera.org
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *