Actualitate

Alexandru Slusari: „Cu 15 minute înainte de ședință, candidatul la funcția de premier mi-a a spus că PAS nu îl va vota”

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari declară că înainte de a începe ședința Parlamentului, candidatul la funcția de premier Igor Grosu i-ar fi spus că fracțiunea partidului PAS nu îi va oferi votul de încredere, chiar dacă l-a desemnat. Astfel, Slusari consideră că „e o bătaie de joc de țară”.

„Am fi fost deja cu un Guvern care gestiona normal lucrurile. Un Guvern responsabil ar fi procurat vaccinul mai repede. Nu știu câți din ei au vrut anticipate. Noi am spus că nu putem merge în anticipate pe timp de pandemie. Am auzit doar isterică. Au trecut trei luni și am ajuns la explozia pandemiei. S-a înțeles că nu putem merge la anticipate pe sicrii. E nevoie de un Guvern. Noi am venit cu formula că ne asumăm guvernarea. Asumați-vă guvernarea, dar și aici s-au început jocuri de culise, a apărut program de guvernare care e mai mult electoral.

Am întrebat ieri dacă votați pentru propriul Guvern, iar răspunsul a fost evaziv. Cu 15 minute în această ședință, candidatul la funcția de premier a spus că PAS nu îl va vota. O spun cu toată responsabilitatea. E o bătaie de joc pentru țară”, a declarat Alexandru Slusari.

De menționat că și democrații au criticat evenimentele din Parlament, după ce echipa lui Igor Grosu nu a putut să-și prezinte programul de Guvernare, iar ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum. „Am ajuns în punctul culminant al spectacolului. Astăzi am fost în fața unei alegeri, trebuia să alegem, ca de obicei, între ceva rău și foarte rău”, a declarat liderul democraților Pavel Filip.

Socialiștii și deputații de la Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe declarând că nu vor vota pentru echipa lui Igor Grosu. Astfel, ședința a fost suspendată, iar potențialul cabinet de miniștri nu a putut cere vot de încredere Parlamentului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *