Actualitate

Alimentele care conțin mai multe proteine decât un ou

Un ou mediu conţine 6 grame de proteine regăsite atât în albuş, cât şi în gălbenuş. Dar, pe lângă proteine, el este bogat în vitaminele A, E, B1, B2, B5, B12, acid folic, calciu, fier, zinc, seleniu, fosfor şi conţine grăsimi sănătoase omega-3. Nu degeaba se spune că este un aliment complet! Pentru a te bucura de tot ceea ce pot oferi, ouăle trebuie să fie ecologice. Ele sunt consumate în special la micul dejun, însă sunt folosite şi în prepararea unei game vaste de reţete culinare. Pentru că ele conţin colesterol, consumul acestora trebuie să fie moderat!

Dar, dacă vrei totuşi să îţi diversifici meniul şi să consumi şi altceva în afară de ouă pentru a-ţi asigura necesarul zilnic de proteine, iată câteva opţiuni la care nu te-ai gândit până acum!

Este timpul să îţi lărgeşti orizonturile cu aceste alimente bogate în proteine, care au chiar mai multe proteine pe porţie decât un ou:

Spirulina uscată

Proteine: 8 grame/2 linguri spirulină uscată

Peştele nu este singurul aliment bogat în proteine pe care îl poţi găsi în ocean. Spirulina este o sursă bogată în nutrienţi şi poate fi adăugată în salate, în smoothie sau în legume.

Iaurt grecesc

Proteine: 17 grame/170 grame iaurt grecesc

Acest iaurt grecesc mic conţine o mulţime de proteine şi are doar 100 de calorii pe porţie. Îl poţi consuma atât dimineaţa la micul dejun, cât şi ca gustare, făcând minuni pentru musculatura ta.

Brânza Gruyere

Proteine: 8 grame/28 grame brânză Gruyere

Acest tip de brânză elveţiană delicioasă este, fără îndoială, cea mai bună soluţie de a obţine aportul zilnic de proteine. Se poate servi alături de alte brânzeturi şi fructe sau ca ingredient principal în sosuri.

Seminţe uscate de dovleac

Proteine: 10 grame/1 sfert de cană de seminţe uscate de dovleac

Seminţele de dovleac sunt cunoscute ca fiind o sursă importantă de magneziu.
Dar, de asemenea, conţin foarte multe proteine. Adaugă-le în salate sau consumă-le întregi ca gustare între mese.

Năut

Proteine: 12 grame/1 cană

Năutul conţine fier, fosfat, calciu, magneziu, mangan, zinc şi vitamina K, care contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase şi a rezistenţei. Mai mult decât atât, la toate acestea se adaugă multe proteine. Îl poţi folosi la salate sau ca ingredient de bază în mâncăruri.

Tofu

Proteine: 9 grame/100 grame tofu

Indiferent cum este consumat, tofu este o opţiune care îţi va asigura necesarul zilnic de proteine. Tofu conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali. În plus, vei obţine o doză mare de magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1. Mai mult decât atât, tofu este cea mai bună alegere în timpul postului sau în cazul unui regim vegetarian.

Migdale

Proteine: 7,5 grame/1 sfert de cană de migdale

Sunt alimente bogate în proteine, dar şi în vitamina E, cupru şi magneziu, de aceea pot constitui o gustare excelentă. Important este să se consume cu moderaţie, pentru că poate favoriza creşterea în greutate.

Fasolea Edamame sau soia verde

Proteine: 12 grame/100 grame de soia verde

Pe lângă proteine, este o sursă excelentă de fier şi calciu. Această legumă este cel mai des întâlnită în asociere cu sushiul şi bucătăria chinezească ori japoneză, dar poate fi folosită şi la prepararea supelor sau dulciurilor.

Fulgi de ovăz

Proteine: 7 grame/jumătate de cană fulgi de ovăz

Deseori consumăm acest aliment la micul dejun şi în ultima perioadă a început să se bucure de o mai mare popularitate, ceea ce este un lucru bun. Fulgii de ovăz conţin pe lângă proteine, o mulţime de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi.

Sursa: eva.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *