Social

Aliona Munteanu, cea mai bună actriță

În cadrul festivalului au fost vizualizate șase filme de scurt metraj. Juriul format din profesori cu renume a oferit premii pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun director de imagine, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet, cel mai bun actor principal și cea mai bună actriță principală.
Aliona Munteanu, talentata tânără din Chișinău, care a jucat în trei din cele șase filme prezentate, a primit Premiul „Cea mai buna actriță principală”.
Amintim că Aliona Munteanu este cunoscută publicului românesc prin participarea sa fulminantă la finala ediției 2006 a emisiunii „Dansez pentru tine” și prin rolul său plin de colorit din filmul regizorului Nicolae Mărgineanu „Schimb valutar”, pentru care a fost nominalizată la titlul de cea mai bună actriță la premiile Gopo din România, 2009.

În Canada, Aliona Munteanu s-a făcut remarcată și îndrăgită pentru activitatea actoricească și organizatorică: participarea la spectacolele de păpuși „Capra cu trei iezi”, la muzicalul „Cenușăreasa”, pentru seria de povești românești prezentate publicului de la Montreal la bibliotecile publice. Prestația sa plină de umor și rafinament în spectacolul „Qui est ce Eugen Ionesco” de Richard Letendre, jucat în compania unor actori talentați și apreciați de public precum Lori Hazine Poisson și Richard Letendre, a fost remarcată cu mult entuziasm de către spectatorul canadian.
Oricine o cunoaște pe Aliona Munteanu personal, ajunge să fie cucerit de talentul său și căldura sufletească.

Institutul Trebas este o școală de cinema, concepții sonore și gestiune de artiști, fondată la Montreal în 1979. În cei peste 30 de ani de activitate, discipolii săi au înregistrat succese remarcabile în industria filmului.


Legenda foto:
Aliona Munteanu alături de actrița Thérèse Perreault

 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.