Actualitate

Ambasada Statelor Unite îndeamnă cetățenii săi să nu călătorească în Ucraina din cauza amenințărilor crescute din partea Rusiei

Reprezentanții misiunii menționează că cetățenii SUA ar trebui să fie conștienți că Rusia plănuiește o acțiune militară semnificativă împotriva Ucrainei. De asemenea, cetățenilor americani li se reamintește despre condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlate de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora fără preaviz.

Americanii ar trebui să fie conștienți de faptul că acțiunile militare rusești, oriunde în Ucraina, ar avea un impact grav asupra capacității Ambasadei SUA de a oferi servicii consulare, inclusiv asistență cetățenilor americani pentru părăsirea Ucrainei.

La fel, Ambasada SUA atrage atenția ca cetățenii să nu călătorească în regiunile Donețk și Luhansk, acolo unde persoane fizice, inclusiv cetățeni americani au fost amenințați, reținuți și răpiți la punctele controlate de forțele conduse de Rusia.

În acest sens, Guvernul restricționează călătoriile în aceste orașe, precum și în regiunile adiacente. Călătoriile sunt restricționate și în peninsula Crimeea. Trupele rusești continuă să abuzeze și să închidă în mod arbitrar străinii și populația locală, în special persoane care se opun ocupării peninsulei de către Rusia.

Și Administraţia Federală pentru Aviaţie a SUA interzice aviația civilă în spațiului aerian ucrainean care acoperă orașele Donețk și Lugansk. Cetățenii SUA mai sunt atenționați că în Ucraina se atestă un nivel foarte ridicat de Covid-19.

În acest sens, oamenii sunt îndemnați să citească pagina oficială Covid-19 a Departamentului de Stat înainte de a planifica orice călătorie internațională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *