Statele Unite au impus luni sancţiuni Turciei, din cauza achiziţiei de sisteme de apărare sol-aer ruseşti, având ca ţintă cea mai importantă entitate turcă însărcinată cu dezvoltarea în domeniul apărării, preşedintele şi trei angajaţi ai acesteia. Turcia a condamnat măsura ca fiind ”o mare greşeală”, afirmând că va reacţiona aşa cum va fi necesar, transmite news.ro.
Decizia, care se concentrează pe sectorul apărării şi care include Directoratul Industriilor Apărării (SSB) din Turcia, a fost criticată de Ankara, aliată în cadrul NATO, şi va tensiona probabil şi mai mult tensiunile dintre preşedintele turc Tayyip Erdogan şi statele occidentale.
Ministerul turc de Externe a apreciat că sancţiunile sunt ”inexplicabile”, după ce Washingtonul a respins în repetate rânduri oferta Ankarei de a forma un grup comun de lucru. Acesta a cerut SUA să revizuiască decizia ”nedreaptă”, care le va afecta relaţiile bilaterale.
Sancţiunile includ interzicerea tuturor licenţelor de export în SUA, precum şi blocarea activelor şi restricţii de vize pentru preşedintele SSB, Ismail Demir, şi alţi trei angajaţi ai acesteia.
Măsurile riscă să dăuneze economiei Turciei, într-o perioadă în care are probleme din cauza restricţiilor legate de coronavirus şi a inflaţiei de două cifre.
La jumătatea anului 2019, Ankara a cumpărat sisteme de rachete sol-aer ruseşti S-400, afirmând că nu reprezintă un pericol pentru aliaţii din NATO.
Washingtonul nu este de acord şi a avertizat de mult timp că va impune sancţiuni. Anul trecut, Washingtonul a exclus Turcia din programul avioanelor de luptă F-35.
|
Noi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulDoar 9 dintre 100 de fumători sunt utilizatori de produse de nicotină mai puțin nocive. Datele se conțin în raportul “Starea globală a reducerii daunelor provocate de tutun” și au fost publicate de către Agenția de Sănătate Publică din Marea Britanie....
( ) Citeşte tot articolulDragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.
( ) Citeşte tot articolulCopilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marți la Gribova, raionul Drochia, și băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verișori.
( ) Citeşte tot articolulBibliotecile au ceva magnetic, sunt temple ale cunoașterii unde poți pierde noțiunea timpului, medita sau pur și simplu te poți relaxa într-un mediu liniștit. Mai mult, unele dintre aceste clădiri sunt adevărare bijuterii arhitecturale și merită un loc pe lista de obiective de...
( ) Citeşte tot articolulPentru a da un gust mai bun orez-ului incercati sa-l fierbeti in supa in loc de clasica apa cu sare, va avea un gust deosebit. Puteti gati linistiti aceasta reteta atat pentru un pranz sanatos cat si pentru o cina usoara.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolul