Social

Amestec de lapte praf pentru copii, retras de pe piață de ANSA. „Produsul nu poate fi consumat”

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a retras de pe piață un lot de amestec de lapte praf cu prebiotici pentru copii – de la naștere, cu pregătire rapidă. Decizia a fost emisă în urma notificării sistemului de alertă european în domeniul alimentar cu privire la produs neconform, transmite TV8.md.

Prafurile care s-au retras de pe rafturi s-ar referi la marca poloneză de import NUMIL, loturile L02.05.2022 și L28.04.2022, cu masa netă de 900 de gr, valabile până la 12.10.2023. ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea din rețeaua de comerț a loturilor menționate.

Astfel, în conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

Astfel, persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentația copiilor și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *