Actualitate

Analist politic de la Chișinău: Să interzici intrarea în R. Moldova a deputatului României George Simion este mai mult decât o crimă

Să interzici intrarea în R. Moldova a deputatului României, George Simion este mai mult decât o crimă. Astfel a comentat Anatol Țăranu, analist politic de la Chișinău, situația creată la vama Albița-Leușeni ca urmare a interdicției de intrare în R. Moldova, impuse lui George Simion, parlamentar de la București.

„George Simion este un politician pentru mulți incomod. Dar să interzici intrarea în RM a deputatului român George Simion este mai mult decât o crimă, este o GAFĂ! Fără reprezentarea românilor-unioniști în structurile de stat ale RM statul moldovenesc rămâne captura oligarhiei și forțelor antinaționale!”, a punctat Anatol Țăranu.

Amintim că George Simion se deplasa duminică spre Chișinău, la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană, și pentru a participa la funeraliile marelui om de cultură Nicolae Dabija. Parlamentarului nu i-a fost permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

Acesta a petrecut mai bine de 24 de ore în vamă, protestând împotriva interdicției. Luni dimineață, 11 parlamentari ai României s-au alăturat liderului AUR. Totodată, toți senatorii și deputații Alianței pentru Unirea Românilor au adresat o scrisoare deschisă prin care au solicitat autorităților R. Moldova să anuleze interdicția respectivă.

Ulterior, Președinția R. Moldova a venit cu o reacție în acest sens, menționând că instituția nu ar avea atribuții în soluționarea acestui caz.

Tot din vama Albița-Leușeni, liderul AUR George Simion a anunțat că partidul pe care îl conduce se va lansa și în Republica Moldova, de Ziua Unirii Basarabiei cu România.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *