Război

Analiză ISW. Forțele armate ale Ucrainei vor putea lansa o contraofensivă în direcția Izium (Hartă)

Forțele Armate ale Ucrainei , cel mai probabil, vor putea lansa o contraofensivă în direcția Izium. Federația Rusă continuă să transfere trupe din partea de nord a regiunii Donețk pentru a sprijini pozițiile defensive din sudul Ucrainei, ceea ce va slăbi forțele ocupanților în direcția Slaviansk.

Federația Rusă continuă să transfere trupe din partea de nord a regiunii Donețk pentru a sprijini pozițiile defensive din sudul Ucrainei și este probabil să suspende deocamdată campania spre Slaviansk, spun analiștii de la Institututul ISW care l-au citat pe reprezentantul Direcției Principale de Informații, Vadim Skibitsky, care a raportat că în urmă cu două săptămâni, trupele ruse au retras grupurile tactice ale Forțelor Aeropurtate din regiunea Donețk.

„Departamentul de Apărare al Regatului Unit a remarcat, de asemenea, că forțele ruse au identificat probabil regiunea Zaporojieca un front vulnerabil care are nevoie de întărire, iar Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse se regrupează în regiunea Zaporijia. Imaginile de pe rețelele de socializare arată trupe rusești în recentele săptămâni au transferat echipamente și personal atât în ​​regiunile Zaporojie, cât și în regiunea Herson”, a adăugat Institutul.

Potrivit experților, o retragere parțială a trupelor ruse din partea de nord a regiunii Donețk va priva forțele inamice de puterea de luptă necesară în regiunea Slaviansk.

Retragerea este probabil să creeze o oportunitate pentru forțele ucrainene de a lansa o contraofensivă în direcția Izium, la fel cum capturarea rusă a regiunii Lugansk a permis Ucrainei să creeze condiții pentru o contraofensivă în regiunea Herson. Regiunea Zaporojie sugerează, de asemenea, că contraofensivele ucrainene nu se limitează la Regiunea Herson și, probabil, se vor desfășura de-a lungul întregii axe de sud”, a menționat ISW.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *