Actualitate

ANRE acuză PSRM-ul de interpretare tendențiosă și speculativă în cazul majorării prețurilor la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o abordare subiectivă și neargumentată din partea unor forțe politice în raport cu recentele majorări la carburanți.

„În prezent, fluctuațiile pe piețele și bursele internaționale atestă o creștere continuă a prețurilor la petrol și produsele petroliere derivate, fapt care influențează conjunctura prețurilor de pe piața internă. Spre regretul nostru, această situație este pe larg utilizată de diverse forțe politice care deseori interpretează tendențios și speculativ atribuțiile și capacitățile de intervenție ale ANRE”, este menționat într-un comunicat de presă al ANRE.

Agenția adaugă că în conformitate cu cadrul legal în vigoare, nu dispune de competențe și atribuții care ar permite Agenției să intervină direct în procesul de formare a prețurilor la produsele petroliere, care se stabilesc de către fiecare companie în parte, în baza principiilor de piață.

„Orice situație de monopol sau poziție dominantă pe o anumită piață poate fi subiect de investigare de către Consiliul Concurenței – organ abilitat prin lege cu competențele de rigoare. ANRE a prezentat instituției respective toate informațiile disponibile despre procesele ce au loc pe piața produselor petroliere. Pentru îmbunătățirea cadrului juridic în domeniu, ANRE a transmis în adresa Guvernului, Parlamentului și Președinției un șir de propuneri de modificare și completare a legislației sectoriale în vederea reglementării modului de formare a prețurilor la produsele petroliere pe piața internă”, mai adaugă reprezentanții ANRE.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a emis astăzi un comunicat de presă în care condamnă ferm valul de scumpiri a carburanților și solicită demisia conducerii ANRE.

„În societate domină și opinia că petroliștii nu au nicio frică de președintele țării și își permit să scumpească carburanții de două ori pe săptămână, cu acordul tăcit al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică”, a declarat socialistul Bătrâncea.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *