Apelul către alegători a celui mai tânăr candidat la funcția de primar al Capitalei
„De cele mai multe ori, statul nici nu s-a arătat interesat de o bună educație civică, politică, a cetățenilor în general și a tinerilor în special. Guvernanții și-au dorit să aibă o masă de oameni ușor de manipulat, mai puțin responsabilă de propriul destin”, a spus Maxim Braila.
Candidatul mai spune că puterea a îngrădit permanent accesul tinerilor la vot, inventând locuri de reședință, înregistrări prealabile, permise speciale și alte piedici. „Datele CEC privind alegerile din 2014 arată că 62% din tineri nu s-au prezentat atunci la urne. Fenomenul absenteismului la vot printre tineri a fost înregistrat în mare parte în rândul celor din mediul rural, circa 65%, și mai puțin în zona urbană, inclusiv Chișinău, 60,2%. Tot la alegerile din 2014, doar 3% de alegătorii cu vârsta între 18-25 de ani au participat la vot și 21% dintre persoanele cu vârsta între 25 și 35 de ani. Cifra se repetă de la an la an, de la alegeri la alegeri”, menționează Maxim Braila.
Candidatul la Primărie spune că prin vot alegătorii aduc mai multă democrație și Europa acasă. Tot prin vot fac așa ca tinerii să rămână în țară. „Viitorul nu se obține prin diferență, ci prin luptă politică, este un adevăr pe care nu trebuie să-l neglijăm și pe care trebuie să ne legăm prezentul și să ne călăuzim viitorul de fiecare dată când suntem chemați la urne”, spune candidatul PP.
Maxim Braila este cel mai tânăr concurent electoral din Chișinău, are 25 de ani. Este vicepreședinte al Partidului Popular. Va figura cu numărul 8 în buletinul de vot.
Sursa: ipn.md