Lumea

Aproape fiecare a treia persoană din lume este supraponderală sau obeză

Ponderea persoanelor obeze s-a dublat din 1980 în peste 70 de țări și a crescut în majoritatea celorlalte, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, care a acoperit 195 de țări în intervalul 1980 — 2015.

"Excesul de greutate corporală este una dintre cele mai stringente probleme de sănătate publică ale timpurilor noastre, care afectează aproape una din trei persoane", a declarat autorul principal al studiului, Ashkan Afshin, de la Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) din Seattle, SUA.

Dintre primele 20 cele mai populate țări din lume, Statele Unite prezintă cel mai ridicat nivel de obezitate în rândul copiilor și adulților tineri, cu o rată de 13%, în timp ce Egiptul are cele mai multe cazuri de adulți obezi, cu o rată de 35%.

La nivel global, media obezității a fost de 5% în rândul copiilor și de 12% în rândul adulților. Bangladesh și Vietnam au fost statele cu cea mai mic număr de cazuri la ambele categorii, de aproximativ 1%.

Obezitatea a fost definită printr-un indice de masa corporală (IMC) mai mare de 30, iar supraponderalitatea printr-un IMC de 25-30.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *