CSI / RusiaRăzboiUcraina

Armata ucraineană a confirmat involuntar că pușcașii săi marini au avansat pe malul rusesc al Niprului

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat indirect în ultimul său raport privind luptele de pe front informațiile potrivit cărora pușcașii marini ucraineni au avansat pe malul stâng al râului Nipru în regiunea Herson, capturând localitatea Pesceanivka, relatează Ukraîinska Pravda și Hotnews.ro.

Raportul publicat joi dimineața afirmă că „în regiunea Herson invadatorii au efectuat lovituri aeriene în apropiere de Novoberislav, Kazatskî, Olgovka, Prîdneprovskî și Pesceanivka”. Acest ultim sat se află pe malul stâng al râului Nipru, unde armata rusă s-a retras în luna noiembrie 2022.

Faptul că rușii au bombardat satul a fost semnalat de armata ucraineană și în raportul său de miercuri seara, după ce informații privind eliberarea sa de către forțele Kievului au apărut mai devreme în cursul zilei pe rețelele de socializare.

Inclusiv Rybar, unul dintre cele mai cunoscute canale rusești de propagandă, a notat acest lucru:

Anterior, Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) din Statele Unite a notat că pușcașii marini ucraineni au avansat probabil pe malul ocupat ale Niprului, la nord de Pesceanivka (aflat la 14 km est de orașul Herson și 3 km de râul Nipru) și în Poîma (11 km est de Herson și la 4 km de Nipru).

ISW a remarcat de asemenea că rușii sunt îngrijorați de posibilitatea unei „operațiuni ucrainene la scară mai mare” în regiunea ocupată Herson.

Armata ucraineană raportează noi tentantive rusești de a străpunge linia frontului

Statul Major al Ucrainei notează în ultimul său raport că, în total, în ultimele 24 de ore au avut loc aproximativ 80 de ciocniri pe front cu forțele rusești.

În sectorul Kupiansk din nord-estul Ucrainei, unde armata rusă desfășoară acțiuni ofensive încă din luna august după masarea aici a unui număr semnificativ de forțe, soldații ucraineni au raportat respingerea a peste 15 atacuri inamice în zonele așezărilor Sinkovka, Ivanovka și Kislovka.

În direcția orașului Lîman din regiunea Donețk, pe care ucrainenii l-au eliberat la începutul lunii octombrie a anului trecut, Statul Major de la Kiev afirmă că au fost respinse 5 atacuri în zona localității Makiivka.

Tot în regiunea Donețk, în direcția Bahmut, unde a avut loc cea mai sângeroasă bătălie de la declanșarea invaziei rusești anul trecut, armata ucraineană afirmă că „ocupanții au încercat fără succes să restabilească poziția pierdută în zona Kleshceevka”.

Armata ucraineană raportează că și-a continuat operațiunile de asalt la sud de Bahmut, „provocând pierderi rușilor în materie de personal și echipamente și consolidându-și pozițiile pe liniile de contact”.

În zona Avdiivka, unde se crede că armata rusă desfășoară în prezent cea mai mare ofensivă a sa din ultimele luni, „rușii nu abandonează încercările, cu sprijinul aviației, de a încercui” orașul, afirmă armata ucraineană, afirmând totodată că militarii săi au respins 3 atacuri aici.

„În direcția Zaporojie, apărătorii îi țin în loc pe invadatorii din zonele Novodarovka și la est de Malaîa Tokmachea”, susține de asemenea sursa citată.

În ceea ce privește frontul din sudul țării, unde se desfășoară ofensiva de vară a Kievului, armata ucraineană raportează „un succes parțial” la sud-vest de Verbove în regiunea Zaporojie, una dintre localitățile aflate pe axa ce duce către orașul Melitopol, principalul obiectiv al ofensivei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *